Sladké cereálie
Pre mnohých ľudí predstavujú raňajky zložené z cereálnych výrobkov, ako sú kukuričné lupienky a iné, každodenné raňajky. Viacero ľudí tvrdí, že je dobré začínať deň takýmto druhom jedla, aj keď neexistuje žiadna poučka o tom, či by človek mal cereálne výrobky konzumovať ráno alebo večer. „V každom prípade však nie je vhodné systematicky preferovať cereálie na úkor iných druhov jedla“.
V cereáliách nájdeme vitamíny.
V obilninách sa nachádzajú mnohé stavebné a ochranné látky. Najmä v obaloch a klíčkoch zŕn sú vitamíny skupiny B, vitamín E a minerálne látky, predovšetkým vápnik, horčík, železo a fosfor. „Náš organizmus však o veľkú časť z nich ochudobňujeme najmä mletím, priemyselným spracovaním obilia“.
Obilniny nám dodávajú vlákninu.
Vláknina sa nachádza najmä v obaloch a klíčkoch obilninových zŕn. „Je veľmi dôležitá pri prevencii, ale aj liečbe mnohých ochorení, napríklad onkologických a kardiovaskulárnych".
Dôvody prečo jesť cereálnu stravu:
1. Zmenšíte pravdepodobnosť priberania.
2. Sú diaľnicou, po ktorej vedie vápnik z mlieka alebo jogurtu do vášho tela.
3. Neexistujú žiadne obmedzenia a komplikované pravidlá zdravého stravovania.
4. Cereálie chránia Vaše srdce.
5. Naplňte váš žalúdok vegetariánskou stravou.
6. Cereálie majú dlhú dobu životnosti a okrem iného sa dajú použiť aj ako pochutina.
7. Je to ako jesť multivitamínové tyčinky.
8. Rovnako dobré a zdravé ako obed, olovrant alebo večera.